Медицински център "Beaute", гр. Сливен

Bulgarian English Romanian Russian

Allevyn Adhesive / Sacrum – Силно абсорбираща превръзка със залепваща повърхност 

Allevyn Sacrum

Описание

Allevyn Аdhesive е хидроклетъчна полиуретанова трислойна превръзка със залепваща повърхност.Allevyn Adhesive има уникална структура .Контактният с раната слой е адхезивен само към суха тъкан. Средния слой съчетава различни по големина клетки, посредством които се абсорбира ексудата без да изтича от превръзката. Външният слой е водоустойчив и предпазва раната от замърсяване.
Превръзката се предлага и в сърцевидна форма – Allevyn Sacrum – предназначена за рани на сакрума.

Начин на действие

Превръзката поема ексудата от раната и създава условия за заздравяването и. Allevyn Adhesive / Sacrum стимулира гранулацията на раната.

Показания

При силно ексудиращи декубитални, варикозни и следоперативни рани , както и при диабетно ходило. За ефектифното действие на превръзката е необходимо предварително раната да е очистена от инфекция и некрози.

 

Allevyn cavity – силно абсорбираща превръзка за дълбоки рани

allevyn cavity

Описание

Allevyn cavity е превръзка, изградена от силно абсорбиращи полиуретанови гранули, капсулирани в перфориран полимерен филм с повърхност на пчелна пита.

Начин на действие

Allevyn cavity заема формата на раната, предпазва от преждевременното им затваряне. Полиуретановите гранули съчвтават различни по големина клетки , посредством които се абсорбира ексудата без да изтича от превръзката.

Показания

При дълбоки декубитални и следоперативни рани. Спомага за заздравяване на раната чрез открита гранулация. За ефектифното действие на превръзката е необходимо предварително раната да е очистена от инфекция и некрози.

 

Bactigras – тюлена превръзка с хлорхексидин ацетат

bactigras

Описание

Bactigras е тюл от ленени влакна, импрегниран с бял парафин с 0.5 % хлорхексидин ацетат.

Показания

За локално лечение и щирок спектър от наранявания, при които вече съществува риск от инфекций или при вече инфектирани раникато спомагателно лечение. Нараняванията, при които може да се използва, включват: изгаряния, мацерация, абразио, донорски участаци и др.

 

Melolin – незалепваща за ранената повърхност превръзка

melolin

Описание

Melolin е изработен от памучни и акрилни влакна. Контактния слой е микроперфориран полиестерен филм, който е незалепващ за ранената повърхност.

Показания

Подходяща за слеоперативни рани абразио и мацерация. Използвасе и като вторична превръзка с IROXOL Mono, INTRASITE Gel и IODOSORB прилагане при инфектиране и некротични рани.

 

Opsite post - op – водоустойчева превръзка за следоперативни рани

opsite post op

Описание

Opsite post – op е водоустойчева и бактерио непропусклива превръзка за следоперативни рани. Съставена е от прозрачен полиуретанов филм, съдържащ хипоалергичен акрилен компонент и незалепваща за раната абсорбираща подложка.

Предимства

Превръзката се предлага стерилна в индивидуални опаковки. Осигурява на раната условия за бързо зарастване, водоустойчева, бактерио непропусклива и позволява на кожата да диша. Прозрачният слой на превръзката дава възможност да се следи количесвото ексодат върху абсорбиращата подложка. Поставянето и снемането на превръзката не пречинява болка на пациента.

Показания

За следоперативни рани или други наранявания на кожата.

 

Opsite Flexigrid/Flexifix - прозрачна филм-превръзка за сухи повърхностни рани

Opsite FlexfixOpsite Flexigrid е прозрачна филм-превръзка , изградена от полиуретанов слой и залепващ акрилен компонент .Филмът се поддържа от прозрачно предпазно фолио, върху което е разчертана мрежа , която осигурява лесно поставяне на превръзката и контролиране размера на раната. Продуктът се предлага и във вид на нестерилна лента под формата на ролка - Opsite Flexifix .

Начин на действие

Opsite Flexigrid поема функциите на кожата и ускорява процеса на заздравяване чрез пропускане на излишната влага.Превръзката е водоустойчива и предпазва раната от замърсяване и мацерация .

Показания

 • При повърхностни сухи рани.
 • Профилактично при диабетно болни с индикации за поява на повърхностни рани.
 • Начален стадий на декубитус.
 • За поддържане на Allevyn Non Adhesive и Melolin.

 

INTRASITE GEL - Хидрогел за отстраняване на некроза

intrasite gel

Описание

INTRASITE GEL е аморфен хидрогел , съдържащ модифициран карбоксиметил –целулозен (СМС) полимер, полипропиленгликол и вода.

Начин на действие

INTRASITE GEL дава възможност за естествено отстраняване на некрозата чрез рехидратация на некротичната тъкан.Осигурява необходимата влага за заздравяване .Не уврежда здравата тъкан .

Показания

INTRASITE GEL се препоръчва при повърхностни рани и дълбоки отворени рани , декубитуси, варикозни язви , изгаряния , попарвания и мацерация , при инфектирани рани под лекарски контрол .

 

Opsite Spray – водоустойчив спрей за сухи повърхностни рани.

opsite spray

Описание

Opsite Spray образува прозрачен и бързо съхнещ филм. Лесен и удобен за използване. Филмът защитава раната от инфекция. Прилага се при повърхностни сухи рани. Спреят е антибактериална и водонепропусклива бариера и предпазва от вторични замърсявания. Позволява на кожата да диша и предотвратява мацерацията.

Показания

При повърхностни сухи рани. За външна употреба.

 

 Cica Care – силиконова плака за премахване на цикатрикс

cica care

Описание

Cica Care е мека самозалепваща се плака от медицински силикон, подсилен със силиконова мембрана.

Показания

За лечение на вече съществуващи или нови хипертрофични и келоидни белези. За профилактика на затворени рани, за предотвратяване образуването на хипертрофични и келоидни белези.

 

Acticoat ( с нанокристално сребро )

acticoat

 • Антимикробна защита с нанокристално сребро
 • Намалява риска от прогресивно бактериално размножаване
 • Бързодействаща
 • Ефективна защита срещу бактериално проникване
 • Дълготрайна
 • Спомага за поддържане влажна среда на раната
 • Ефективна защита срещу повече от 150 патогена
 • Лесна за употреба
 • Спомага за предпазване от инфекция
 • Слабо залепваща

Acticoat ( с нанокристално сребро ) е ефективна антимикробна защитна превръзка. Нанокристалното сребърно покритие бързо убива широк спектър от бактерии за период от 30 минути. Превръзката Acticoat се състои от три пласта тип сандвич : вътрешен абсорбиращ съцевиден между два външни пласта от слабозалепваща полиетиленова мрежа със сребърно покритие. Нанокристалното сребро предпазва раната от бактериално замърсяване , докато вътрешния сърцевинен пласт спомага за поддържане на оптимална за заздравяването на раната влажна среда.

Местоположение

 • гр. Сливен
  ул. "Хаджи Димитър" 19

За връзка с нас

 • 044 / 567 656
 • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Социални мрежи