Медицински център "Beaute", гр. Сливен

Bulgarian English Romanian Russian

Операции на бюст

УГОЛЕМЯВАНЕ НА БЮСТА

АУГМЕНТАЦИОННА МАМОПЛАСТИКА

Уголемяването на гърдите е хирургическа процедура, включваща поставяне на силиконови протеза под гърдите, за да се увеличи обема и промени формата им. Операцията за уголемяване на бюста е предвидена да възстанови липсващ обем в резултат на рязко отслабване, раждане и кърмене или отпускането от възрастта, както и за коргиране на някои асиметрии. С тази операция се постигат не само добри естетични резултати, но и повишаване на самочувствието и самоуважението, придобиване на самоувереност и позитивно настроение, които се наблюдават при 100% от подложилите се на процедурата.
Увеличаването на бюста е процедура с приблизително четирисет годишна история. Всяка година хиляди жени претърпяват успешна хирургична намеса за уголемяване на гърдите. Въпросите, които те си задават, вероятно вълнуват и Вас?

ПРЕДИ хирургическата интервенция:

Консултацията с пластичен хирург може би не е първата крачка, но е една важна част в сътворяването на новата Ви визия. Ще се радваме да я направим заедно. Ние знаем възможностите и познаваме ограниченията на всяка една от предложените интервенции. Съвместно подробно ще анализираме Вашето тяло и внимателно ще чуем индивидуалните Ви желания и цели. Едновренно ще обсъдим многообразието от импланти според формата, размера и обема, методите за поставянето и позиционирането им, и местата на разрезите. Оценяване на общото здравословно състояние с лабораторни анализи и клиничен преглед е задължителна част от предоперативната подготовка.

Гръдният имплант представлява силиконов плик, изпълнен със:

 • силиконов гел с различна кохезивност, предлагащ усещане съответно за по-голяма твърдост или мекота при допир. Предава естествена форма на гърдата. Приет е за безопасен след многобройни изследвания. Тези импланти са предварително напълнени от производителя.
 • физиологичен разтвор (разтвор на сол, естествена съставка на организма) Пълни се по време на операцията. Недостатъци са "воднистата" му консистенция и предлагането му в много по-малко варианти, като обем.

Имплантите се предлагат също с различна форма, размер и профил, така че да могат да отговорят на индивидуалните потребности и да задоволят конкретни нужди.

Според формата си магат да бъдат:

 • кръгли
 • капковидни или наричани още анатомични

За постигане на желания от Вас ефект, също така е важно да обмислим заедно профила и размера на имплантите, съобразен със спецефичните характеристики на Вашето тяло.
В заключение за нас е изключително важно преди да насрочим операцията да сте в добро здравословно състояние, да сте добре информирани и да имате реалистични очаквания относно следоперативния период, рисковете и резултата от операцията.

ПО ВРЕМЕ на хирургическата интервенция:

Продължителност на оперативната интервенция - 60-90 минути
Вид анестезия - обща анестезия.
Видове разрези -

 • инфрамамарен - по гънката под гърдата
 • ареоларен - на границата на ареолата
 • аксиларен - под съответната мишница

Позициониране на импланта -

 • подмускулно (частично или изцяло под пекторалния мускул) - препоръчваме
 • надмускулно (над пекторалния мускул, непосредствено под жлезата)

СЛЕДоперативен период и възстановяване:

Медицинско наблюдение в центара–24 часа.
Болка – 1- 3 дни, контролирана успещно с медикаменти, приемани през устата
Оток -  до 6 седмици

Много важно е в следоперативния период да се спазват някои препоръки и ограничения, които ще спомогнат за по-бързото и ефективно възстановяване и избягване на съществуващи рискове.

Превръзки – 3ти, 7ми, 12-14ти дни.
Носене на поддържаща превръзка – 3-7дни.
Сваляне на конците – 12-14 ден
Носене на поддържащ сутиен – денонощно до 8 седмици.
Завръщане към ежедневните и професионални ангажименти:

 • Възможност за работа, без физическа активност – след 1 седмица.
 • Възможност за работа с физическа активност – след 2 седмици

Физически упражнения - след 4-8 седмици
Окончателен резултат - след 2-4 месеца

Казаното до тук е само обща информация и препоръки.
Важно е да спазвате специалните инструкции, дадени Ви от хирурга.
Връзката с Вашия пластичен хирург не свършва със завършване на операцията. Готови сме да отговорим на вашите въпроси и да Ви предоставим допълнителна информация.

 

ОТСТРАНЯВАНЕ НА ГИНЕКОМАСТИЯ

Гинекомастията е състояние, при което има едностранно или двустранно нарастване на млечната жлеза за сметка на мастната и/или жлезната тъкани при мъже. Хормонален дисбаланс и приемането на анаболни стероиди са част от причините, които обаче не винаги могат да бъдат изяснени напълно. Естетичният и емоционален дискомфорт са съществена част от оплакванията.

ПРЕДИ хирургическата интервенция:

В консултацията с пластичен хирург съвместно и подробно ще анализираме естеството на проблема и внимателно ще чуем индивидуалните Ви желания и цели. Ще намерим най-подходящата техника за извършване на операцията и ще Ви дадем конкретни препоръки за това как да се подготвите за нея. Оценяване на общото здравословно състояние с лабораторни анализи и клиничен преглед е задължителна част от предоперативната подготовка. Консултацията с ендокринолог и предоперативна мамография могат да помогнат за изясняване на причините и в този смисъл са препоръчителни.

ПО ВРЕМЕ на хирургическата интервенция:

Продължителност на оперативната интервенция –  30-60 минути
Вид анестезия

 • обща анестезия
 • локална анестезия

Изборът на хирургическа техника зависи от проблема. Обикновено се прави малък, в последствие незабележим, разрез на границата на ареолата, през който се отстранява излишната тъкан. В случаите, когато гинекомастията е за сметка на мастна тъкан, може да се използва и липосукция.

СЛЕДоперативен период и възстановяване:

Медицинско наблюдение в центара – до 24 часа.
Болка – рядко за 1- 2 дни, контролирана успещно с медикаменти приемани през устата
Оток -  до 2 седмици
Превръзки – 3ти, 7ми ден.
Сваляне на конците –7-10дни.
Носене на престягаща превръзка – 14 дни.
Завръщане към ежедневните и професионални ангажименти – 3-7дни
Окончателен резултат - след 2-3 месеца

Казаното до тук е само обща информация и препоръки.
Важно е да спазвате специалните инструкции, дадени Ви от хирурга.
Връзката с Вашия пластичен хирург не свършва със завършване на операцията. Готови сме да отговорим на Вашите въпроси и да Ви предоставим допълнителна информация.

Местоположение

 • гр. Сливен
  ул. "Хаджи Димитър" 19

За връзка с нас

 • 044 / 567 656
 • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Социални мрежи