Медицински център "Beaute", гр. Сливен

Bulgarian English Romanian Russian

Видове процедури

Физикална терапия

BTL 4000 – Комбиниран апарат за : ниско честотни и средно честотни токове.Имат стимулиращ, болкоуспокояващ, разнасящ,подобряващ оросяването и трофиката на тъканите, стимулират осификацията както и напречнонабразданеите и гладките мускулни влакна, имат седативен ефект. Подобряват кръво и лимфо -обръщението.Използват се при заболявания на нервната система – миалгии,неврити,плексити,радикулити,невралгии и др., опорно двигателния апарат- артрози,артрити,периартрити,мускулни хипотрофии,тендовагинити,след фрактури и при други при болкови синдроми.

BTL 4000 ултразвук( фонофореза) – Малките интензитети на ултразвука имат (+) биологичен ефект,стимулират жизнените процеси. Ултразвука притежава подчертан бактерициден ефект, има хиперемиращо ( повишава кръвообръщението) , противовъзпалително, антиспастично, обезболяващо, разнасящо и подобряващо трофиката действие, имуностимулиращо, резуорптивно и фибролитично действие. Широкият спектър на терапевтично действие на ултразвука обхваща заболявания от почти всички клинични дисциплини. Повлиява заболявания на периферната система, последствия от увреждания на ЦНС, травми на опорно-двигателния апарат,  заболявания на стомашно чревния тракт, хронични възпалителни процеси в различни органи и тъкани, гинекологични заболявания и др.

Апарат за магнитотерапия – Магнитното поле въздейства на организма като външен дразнител ( стресор) по принцепа на адаптация чрез тренировка, активация и стрес. В резултат на това магнитното поле има следните терапевтични ефекти: съдоразширяващ, създаване на колатерална съдова мрежа, противоалергичен, противовъзпалителен, противоточен, аналгитичен, подобряващ трофиката и регенерацията на тъканите. Показания – състояния след мозъчен инсулт, неврити, радикулити и други; дихателна система – астма, пневмонии , бронхити, трахеити и др; ставни заболявания- артрити, периартрити, тендовагинити, хирургически и ортопедични заболявания – фрактури, смяна на стави, постоперативни рани и други; гиникологични заболявания – аднексити, мастити, тазова възпалителна болест и други.

Апарат за работа с ток на Д'Арсонвал – това са променливи токове с висока честота и високо напрежение, с импулсен характер и не голяма сила. Тези токове водят до образуване на ендогенна (вътрешна) топлина, която предизвиква активно кръвоснабдяване в областа на въздействие. Това води до повишаване на обменните процеси в тъканите при което те поглъщат повече кислород и отделят въглероден двуокис по време и след една процедура. Това определя и трофичното действие на тези токове и води до повишаване на неспецифичния имунитет на кожата и ускорява регенеративните процеси в нея. Болкоуспокояващият ефект на тези токове се обяснява с ускорения тъканен метаболизъм, водещ до ускорено изнасяне на продуктите от възпалителния процес и понижаване отока в патологичното огнище. Показания : мигрена, каузалгия, варици, декубитални рани, трофични рани при диабетици, алопеция, хронични екземи и други..

Апарат за лазерна терапия – при въздействие върху кожата с лазерно лачение настъпват изменения в клетките на различни кожни слоеве. В резултат на това се повишава кръвотока, променя се възбудимостта на нервните окончания, интензитета на трансмембранния принос на вещества, промяна на солевите състави на клетката и други. В резултат на това лазерното лачение въздейства върху организма по следните начини: противовъзпалително, аналгитично, съдоразширяващо, стимулира регенерационните процеси, разнасящо, трофично и стимулиращо остеогенезата като активира кръвообращението в костния мозък и др. Показания: дегенеративни и възпалителни заболявания на опорно двигателния апарат – артрози, артрити, периартрити, тендовагинити и др; травматични увреди на опорно-двигателние апарат – дисторзии, контузии, фрактури, епикондилити, при забавено калусообразуване и др.; заболявания на нервна система – неврити, плексити, дископатии, радикулити, херпес зостер и други.; кожни заболявания – херпес симплекс, невродермити, хронична уртикария, бавнозаздравяващи рани и други.

Medim 300 – (Йонофореза) Йонофорезата представлява въвеждане на лекарствени вещества в тъканите през здрава кожа или лигавици с помощта на галваничен ток.Спомага за лечение на периартрити, радикулити, плексити и други.

Lotus – Електро стимулации посредством ниско честотни токове. Използва се за лечение на инактивитетни хипотрофии, атонии на гладката мускулатура, при заболяване на ЦНС.

Инфрачервена лампа - Оптимизирана е за облекчаване на болки  в мускулите и ставите например рамо, лакът, прасец или врат, както и за облекчение при обикновени настинки. Дълбоко проникващата светлина подмладява кожата, облекчава болките и почиства от токсини. Лъчите също загряват кожата, разширявайки кръвоносните съдове и така стимулират кръвообращението.

Резонансна магнитофореза - Апаратът GunaPhoresis работи на принципа на РЕЗОНАНСНА МАГНИТОФОРЕЗА, т.е. трансдермална доставка на активни съставки.С помощта на този апарат се създава специално магнитно поле с изключително ниски честоти на електромагнитните вълни.Чрез този апарат оператора може да регулира на каква дълбочина да прилага електромагнитното поле. Преимущества на резонансната магнитофореза:

Всеки медикамент може да бъде нанесен директно върху засегнатата от дадено заболяване област или козметичен дефект;

 • Няма загряващо действие;
 • Няма електрическо въздействие;
 • Има висок проникващ потенциал;
 • Позволява персонализирано лечение;
 • Действа в синхрон с класическите хомеомезотерапевтични техники.

Термотерапия

Термотерапията включва топлотерапия и криотерапия.

1. Топлотерапия - използва се екзогенна топлина, получена от нагрети-парафин, пясък, кал и др. с лечебна цел. Действа успокояващо, противовъзпалително, антиспастично допринася за образуването на биологично активни вещества в тялото, които помагат при комплексното лечение на заболявания на различни органи и системи.
2. Криотерапията представлява лечение със студ /лед/. Прилага се най-често при травми, изкълчвания, артрит, подагрозен пристъп, когато са в остра фаза. Използва се и за отпускане на спастични мускули в слединсултно състояние

Кинезитерапия

Лечение чрез движение. Тя е най-важната част на рехабилитационната програма при редица болни и особено при инвалидите, защото възстановяването на увредени или загубени функции не е възможно без целенасочено лечение и чрез движение.


1. Активната  кинезитерапия включва: лечебна гимнастика, игри /спортни и забавни/, елементи от спорт, трудотерапия /целенасочена трудова дейност, съобразена със състоянието на болния/, теренно лечение /лечебно ходене/ и др.
2. Пасивната кинезитерапия включва: различни видове масаж /частичен или на цяло тяло/.

 • Механотерапия - същността й се състои в това, че се извършва с пасивни движения, извършвани от уреди и апарати. Роше се използва при суспенсионна и пулитерапия. Чрез нея се подобряват лимфо- и кръвотокът, подобряват се трофичните процеси в мускулите и ставите.
 • Мануална терапия - мекотъканни техники и манипулации за отстраняване на функционални блокажи на ставите на гръбначния стълб и на периферните стави. Тя е алтернативен метод за лечение на проблеми с гръбначния стълб и ставите. Лекува се с различни похвати - наместване, притискане, усукване и др. на гръбнака или крайниците.

Fisiotek 2000 T – Апарат за пасивно раздвижване на долен крайник – тазобедрена става, коляно и глезен. Чрез плавно и постоянно увеличаване на ъгъла на движение в ставата, изключително се скъсява времето за рехабилитация. Така пациента възстановява по – бързо функцията на крака си и може да се движи без болка и да води пълноценен живот.

 • Апаратът дава възможност да се използва при следните заболявания:
 • Операции на менискуси – отстраняване или зашиване;
 • Протезиране или пластика на коляното и глезена;
 • Ендопротезиране на тазобедрена и колянна става;
 • Репаративна хирургия на мускули;
 • Хълбочни и коленни остеотомии;
 • Раздвижване на ставни фрактури на бедрото, коляното и глезена;
 • Синовектомии.

Водолечение

Хидромасажна вана :

 • Тангентор - /вана с подводно-струев масаж/- Подводно душов масаж с определено налягане.

Парна баня - Използва се лечебното действие на водата под формата на пара, с висока температура.
Сауна – гореща сухо-въздушна процедура, при която се използва висока температура на въздуха при ниска относителна влажност.

Ароматерапия

Използване на благоуханни етерични масла, като начин за лекуване и за подобряване на общото състояние.Ползват се по няколко капки от етерично масло с комбинация от аромати. Основно правило за етеричните масла е тяхната външна употреба – през кожата /масажи, вани/, чрез дихателните пътища /вдишване/

 • масаж - масажът се извършва с ароматичното масло. Ефекта е двоен – от масажа и от вида на маслото.
 • вана - един от най-ефективните начини за въвеждане на растителните масла в тялото, оказвайки мощно въздействие върху целия организъм. Могат да бъдат и частични - само за ръцете или краката.

Местоположение

 • гр. Сливен
  ул. "Хаджи Димитър" 19

За връзка с нас

 • 044 / 567 656
 • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Социални мрежи